Carte funciara Bucuresti-Ilfov

Cadastrul este un sistem unitar de evidenta a proprietatilor, terenuri si constructiilor permanente pe baza planurilor cadastrale.

La ce foloseste?

Cadastrul asigura:

· identificarea amplasamentului terenurilor si constructiilor

· o inregistrare corecta a drepturilor de proprietate asupra terenurilor si constructiilor
· un sistem de impozitare realist

Cum se face (intocmirea documentatiei)?
Documentatia tehnica pentru obtinerea numarului cadastral se intocmeste de catre o persoana fizica sau juridica autorizata pentru executia acestui tip de lucrari.
Ce acte sunt necesare?
Pentru intocmirea documentatiei cadastrale, proprietarul trebuie sa asigure accesul si identificarea limitelor imobilului respectiv si sa puna la dispozitia persoanei autorizate, o copie dupa actul de identitate, dupa actele de proprietate si schitele aferente (daca acestea exista).

Care sunt pasii?
Proprietarul trebuie sa:
– sa contacteze o persoana autorizata care sa intocmeasca documentatia cadastrala pentru proprietatea ce urmeaza a fi tranzactionata
– persoana autorizata sa depuna la oficiul de cadastru documentatia
-Oficiul de cadastru va verifica documentatia si va atribui numarul cadastral. Acesta reprezinta identificatorul unic al respectivei proprietati.

Important!
– ANCPI coordoneaza, controleaza si asigura inregistrarea cadastral-juridica a imobilelor.
– Pentru realizarea oricarui tip de tranzactie imobiliara trebuie sa aveti in vedere timpul necesar pregatirii documentatiilor specifice fiecarei etape descrisa mai sus.

-ANCPI deleaga autorizati de specialitate pentru intocmirea acestor lucrari.Lucrarile de cadastru nu pot fi intocmite decat de autorizati.

Autorizat cadastru si intabulare 0749.055.525  / 031.100.52.02 sau click aici!